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Mapelli Brahm, Paula

Perfil en ORCID: 0000-0003-1940-442X

Perfil en ResearcherID: S-7865-2016

Perfil en Scopus: 56460250200\

Grupos de Investigación
  • COLOR Y CALIDAD DE ALIMENTOS
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Proyectos:

  • New studies on the bioavailability of the dietary colourless carotenoids phytoene and phytofluene in the context of health promotion (BIOLESS) ( P18-RT-1847 - Investigador/a).
  • Carotenoides incoloros: fuentes alternativas, extracción y evaluación de posibles efectos beneficiosos (NEWCARFOODS) ( PID2019-110438RB-C21 - Participante).
  • Caracterización físico-química y pruebas de bioactividad de especies florales andinas con potencial alimenticio y efecto preventivo de ciertas enferme ( NP - Investigador/a).
  • Hacia el Uso de Carotenoides Incoloros Como Nuevos Ingredientes Funcionales. Estudio de Propiedades Diferenciales e Interacciones con Respecto a Otros ( P12-AGR-1287 - Participante).
  • Study of relationships carotenoid pattern-antioxidant activity and carotenoid pattern-bioaccessibility to assess the existence of interactions. Applic ( RYC-2010-07115 - Participante).
  • Evaluación de la madurez fenólica de la uva, y su contribución a la estabilización del color de vinos tintos, por técnicas ópticas de análisis de imag ( AGL2011-30254-C02-02 - Participante).
  • Mejora De Las Propiedades Tecnológicas Y Biofuncionales De La Fracción Colorante De Vinos Tintos Andaluces ( P07-AGR-02893 - Participante).

Contratos:

  • Análisis de isoprenoides en tomates obtenidos mediante nuevos enfoques agrosostenibles ( 4707/0387 - Investigador/a ).
  • Evaluación de metodologías para el desarrollo de nuevos productos basados en aceite de oliva ( 2615/0387 - Investigador/a ).
  • Estudio comparativo de la calidad sensorial y nutricional de aceites de oliva virgen extra ( 1628/0387 - Investigador/a ).
  • Aplicación de bajas temperaturas como técnica de vinificación ecológica en la elaboración de nuevos vinos tintos andaluces ( OG-009/06 - Investigador/a ).
  • Desarrollo y viabilidad de productos derivados de aceitunas. Sistemas de autocontrol. Estudio fisicoquímico, colorimétrico, microbiológico y organolép ( OG-089/03 - Investigador/a ).

Ayudas:

  • Ayuda a la consolidación de grupos de investigación convocatoria 2021 ( 2021/AGR225 - Investigador/a ).
  • Ayuda a la consolidación de grupos de investigación convocatoria 2019 ( 2019/AGR-225 - Investigador/a ).
  • Ayuda a la consolidación de grupos de investigación convocatoria 2017 ( 2017/AGR-225 - Investigador/a ).
  • Evaluación de las posibilidades de mejora de la calidad nutricional de productos agropecuarios ricos en carotenoides y del desarrollo de productos fun ( OTR2011-OE02 - Participante ).
Publicaciones

Capítulo de Libros:

  • Mapelli Brahm, Paula, Rodríguez-Pulido, Francisco José, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Heredia, Francisco J., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Applications of Visible Spectroscopy and Color Measurements in the Assessments of Carotenoid Levels in Foods. Pag. 103 - 116. En: Plant and Food Carotenoids. Springer Nature. 2020. ISBN 978-1-4939-9951-4
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Hornero-Méndez, Dámaso, Vicario-Romero, Isabel María:
    Structures, nomenclature and general chemistry of carotenoids and their esters. Pag. 1 - 50. En: Carotenoid esters in foods: physical, chemical and biological properties. Adriana Z Mercadante. 2019. ISBN 978-1-78801-242-3
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Benítez-González, Ana Mª, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Murillo, Enrique:
    Consideraciones generales para el análisis de carotenoides. Pag. 32 - 50. En: Carotenoides en agroalimentación y salud. Editorial Terracota. 2017. ISBN 978-84-15413-35-6
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula, Vicario-Romero, Isabel María:
    Analysis of Carotenoids and Tocopherols in Plant Matrices and Assessment of Their In Vitro Antioxidant Capacity. Pag. 77 - 97. En: Plant Isoprenoids: Methods and Protocols. HUMANA PRESS. 2014. ISBN 978-1-4939-0605-5

Publicaciones en Revistas:

  • Morón-Ortiz, Ángeles, Mapelli Brahm, Paula, León-vaz, Antonio, Benítez-González, Ana Mª, León, Rosa, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Ultrasound-assisted extraction of carotenoids from phytoene-accumulating Chlorella sorokiniana microalgae: effect of milling and performance of the gr. En: Food Chemistry. 2024. Vol. 434. Núm. . Pag. 137437- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137437
  • Mapelli Brahm, Paula, Vila, Eugenia, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Gomez-villegas, Patricia, Gonda, Mariana Lourdes, León-vaz, Antonio , León, Rosa, Mildenberger, Jennifer, Rebours, Céline, Saravia, Verónica, Vero, Silvana:
    Microalgae, Seaweeds and Aquatic Bacteria, Archaea, and Yeasts: Sources of Carotenoids with Potential Antioxidant and Anti-Inflammatory Health-Promoti. En: Marine Drugs. 2023. Vol. 21. Núm. 6. Pag. 340- https://doi.org/10.3390/md21060340
  • Cayago-cruz, Elena, Moya, Melany, Méndez, Gabriela, Villacis, Michael, Rojas-silva, Patricio, Corell-Gonzalez, Mireia, Mapelli Brahm, Paula, Vicario-Romero, Isabel María, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Exploring Plants with Flowers: From Therapeutic Nutritional Benefits to Innovative Sustainable Uses. En: Foods: Open Access Journal. 2023. Vol. . Núm. 12. Pag. 4066- https://doi.org/10.3390/foods12224066
  • Mata Gómez, Luis Carlos, Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Méndez Zavala, Alejandro, Morales Oyervides, Lourdes, Montañez, Julio:
    Microbial carotenoid synthesis optimization in goat cheese whey using the robust Taguchi Method: a sustainable approach to help tackle vitamin A defic. En: Foods: Open Access Journal. 2023. Vol. 12. Núm. 3. Pag. 658- https://doi.org/10.3390/foods12030658
  • Wang, Min, Morón-Ortiz, Ángeles, Zhou, Jianjun, Benítez-González, Ana Mª, Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Barba, Francisco J.:
    Effects of pressurized liquid extraction with dimethyl sulfoxide on the recovery of carotenoids and other dietary valuable compounds from the microalg. En: Food Chemistry. 2023. Vol. 405 B. Núm. . Pag. 134885- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.134885
  • Coyago-cruz, Elena, Corell-Gonzalez, Mireia, Moriana, Alfonso , Hernanz-Vila, Mª Dolores, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Effect of regulated deficit irrigation on commercial quality parameters, carotenoids, phenolics and sugars of the black cherry tomato (Solanum lycoper. En: Journal of Food Composition and Analysis. 2022. Vol. 105. Núm. . Pag. 104220- https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.104220
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Elgersma, A., Fikselová, M., García-alonso, J., Giuffrida, D., Gonçalves, V. S. S., Hornero-Méndez, Dámaso, Kljak, K., Lavelli, V., Manganaris, G. A., Mandi¿, A. I., Mapelli Brahm, Paula, Marounek, M., Olmedilla-alonso, B., Periago-castón, M. J., Pintea, A., Sheehan, J. J., Šaponjac, V. T., Valšíková-frey, M., Van Meulebroek, L., O¿brien, N., Bantis, F., Böhm, V., Borge, G. I. A., Brn¿i¿, M., Bysted, A., Cano, M. P., Dias, M. G.:
    A comprehensive review on carotenoids in foods and feeds: status quo, applications, patents, and research needs. En: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2022. Vol. 62. Núm. 8. Pag. 1999-2049 https://doi.org/10.1080/10408398.2020.1867959
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Mišan, A. C., Pintea, A. M., Sereikait¿, J., Vargas-murga, L., Vlaisavljevic, S. S., Vulic, J. J., O'brien, N. M., Böhm, V., Borge, G. I. A., Cano, M. P., Fikselová, M., Gruskiene, R., Lavelli, V., Loizzo, M. R., Mandic, A. I.:
    Carotenoids: considerations for their use in functional foods, nutraceuticals, nutricosmetics, supplements, botanicals, and novel foods in the context. En: Annual Review of Food Science and Technology. 2021. Vol. 12. Núm. . Pag. 433-460 https://doi.org/10.1146/annurev-food-062220-013218
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Benítez-González, Ana Mª, Corell-Gonzalez, Mireia, Hernanz-Vila, Mª Dolores, Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Coyago-cruz, Elena:
    Screening for innovative sources of carotenoids and phenolic antioxidants among flowers. En: Foods: Open Access Journal. 2021. Vol. 10. Núm. 11. Pag. 2625- https://doi.org/10.3390/foods10112625
  • Dias, M. Graças, Sereikait¿, Jolanta, Vargas-murga , Liliana, Vulic, Jelena J., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Borge, Grethe Iren A., Kljak, Kristina, Mandic, Anamarija I., Mapelli Brahm, Paula, Olmedilla-alonso, Begoña, Pintea, Adela M., Ravasco, Francisco, Tumbas Saponjac, Vesna:
    European database of carotenoid levels in foods. Factors affecting carotenoid content. En: Foods: Open Access Journal. 2021. Vol. 10. Núm. 5. Pag. 912- https://doi.org/10.3390/foods10050912
  • Olmedilla-alonso, Begoña, Benítez-González, Ana Mª, Estévez-santiago, Rocío, Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Assessment of food sources and the intake of the colourless carotenoids phytoene and phytofluene in Spain. En: Nutrients. 2021. Vol. 13. Núm. 12. Pag. 4436- https://doi.org/10.3390/nu13124436
  • Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    The colourless carotenoids phytoene and phytofluene: sources, consumption, bioavailability and health effects. En: Current Opinion in Food Science. 2021. Vol. 41. Núm. . Pag. 201-209 https://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.04.013
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula:
    The undercover colorless carotenoids phytoene and phytofluene: Importance in agro-food and health in the Green Deal era and possibilities for innovati. En: Trends in Food Science & Technology. 2021. Vol. 116. Núm. 2021. Pag. 255-263 https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.07.028
  • Amrani-allalou, H., Boulekbache-makhlouf, L., Mapelli Brahm, Paula, Sait, S., Tenore, G. C., Benmeziane, A., Kadri, N., Madani, K., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Antioxidant activity, carotenoids, chlorophylls and mineral composition from leaves of Pallenis spinosa: an Algerian medicinal plant. En: Journal of Complementary and Integrative Medicine. 2020. Vol. 17. Núm. 1. Pag. 20170081- https://doi.org/10.1515/jcim-2017-0081
  • Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Barba, F. J. , Remize, F., Garcia, C., Fessard, A., Mousavi Khaneghah, A., Sant'ana, A. S., Lorenzo, J. M., Montesano, D.:
    The impact of fermentation processes on the production, retention and bioavailability of carotenoids: An overview. En: Trends in Food Science & Technology. 2020. Vol. 99. Núm. . Pag. 389-401 https://doi.org/10.1016/j.tifs.2020.03.013
  • Sentandreu, Enrique, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Vicario-Romero, Isabel María, Mapelli Brahm, Paula, Navarro, José L., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    High-pressure homogenization as compared to pasteurization as a sustainable approach to obtain mandarin juices with improved bioaccessibility of carot. En: Journal of Cleaner Production. 2020. Vol. 262. Núm. . Pag. 121325- https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2020.121325
  • Stinco-, Carla Maria Cecilia, Sentandreu, E., Mapelli Brahm, Paula, Navarro, J. L., Vicario-Romero, Isabel María, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Influence of high pressure homogenization and pasteurization on the in vitro bioaccessibility of carotenoids and flavonoids in orange juice. En: Food Chemistry. 2020. Vol. 331. Núm. . Pag. 127259- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127259
  • Coyago Cruz, Elena, Corell-Gonzalez, Mireia, Moriana-Elvira, Alfonso, Mapelli Brahm, Paula, Hernanz-Vila, Mª Dolores, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Beltrán Sinchiguano, Elena, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Study of commercial quality parameters, sugars, phenolics, carotenoids and plastids in different tomato varieties. En: Food Chemistry. 2019. Vol. 277. Núm. . Pag. 480-489 https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.10.139
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula:
    Skin carotenoids in public health and nutricosmetics: the emerging roles and applications of the UV radiation-absorbing colourless carotenoids phytoen. En: Nutrients. 2019. Vol. 11. Núm. 5. Pag. 1093-1134 https://doi.org/10.3390/nu11051093
  • Mapelli Brahm, Paula, Margier, M., Desmarchelier, C., Halimi, C., Nowicki, M., Borel, P., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Reboul, E.:
    Comparison of the bioavailability and intestinal absorption sites of phytoene, phytofluene, lycopene and ß-carotene. En: Food Chemistry. 2019. Vol. 300. Núm. . Pag. 125232- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125232
  • Stinco-, Carla Maria Cecilia, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Szczepanska, J., Marszalek, K., Pinto, C. A., Inácio, R. S., Mapelli Brahm, Paula, Barba, F. J., Lorenzo, J. M., Saraiva, J. A.:
    Effect of high-pressure processing on carotenoids profile, colour, microbial and enzymatic stability of cloudy carrot juice. En: Food Chemistry. 2019. Vol. 299. Núm. . Pag. 125112- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125112
  • Guiffrida, D., Cacciola, F., Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Dugo, P., Oteri, M., Mondello, L., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Free carotenoids and carotenoids esters composition in Spanish orange and mandarin juices from diverse varieties. En: Food Chemistry. 2019. Vol. 300. Núm. . Pag. 125139- https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125139
  • Mapelli Brahm, Paula, Hernanz-Vila, Mª Dolores, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Heredia, Francisco J., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Isoprenoids composition and colour to differentiate virgin olive oils from a specific mill. En: LWT-Food Science and Technology. 2018. Vol. 89. Núm. . Pag. 18-23 https://doi.org/10.1016/j.lwt.2017.10.021
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia:
    The colourless carotenoids phytoene and phytofluene: from dietary sources to their usefulness for the functional foods and nutricosmetics industries. En: Journal of Food Composition and Analysis. 2018. Vol. 67. Núm. . Pag. 91-103 https://doi.org/10.1016/j.jfca.2018.01.002
  • Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Rodrigo, Mª Jesús , Zacarías, Lorenzo, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Impact of thermal treatments on the bioaccessibility of phytoene and phytofluene in relation to changes in the microstructure and size of orange juice. En: Journal of Functional Foods. 2018. Vol. 46. Núm. . Pag. 38-47 https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.04.044
  • Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Comparative study of the bioaccessibility of the colorless carotenoids phytoene and phytofluene in powders and pulps of tomato: microstructural analys. En: Food & Function. 2018. Vol. 9. Núm. . Pag. 5016-5023 https://doi.org/10.1039/C8FO01208C
  • Benmeziane, Akila , Boulekbache-makhlouf, Lila , Mapelli Brahm, Paula, Khaled Khodja, Nabyla , Remini, Hocine , Madani, Khodir , Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Extraction of carotenoids from cantaloupe waste and determination of its mineral composition. En: Food Research International. 2018. Vol. 111. Núm. . Pag. 391-398 https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.05.044
  • Mapelli Brahm, Paula, Desmarchelier, Charles, Margier, Marielle, Reboul, Emmanuelle, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Borel, Patrick:
    Phytoene and phytofluene isolated from a tomato extract are readily incorporated in mixed micelles and absorbed by Caco¿2 cells, as compared to lycope. En: Molecular Nutrition & Food Research. 2018. Vol. 62. Núm. 22. Pag. 1800703- https://doi.org/10.1002/mnfr.201800703
  • Mapelli Brahm, Paula, Corte Real, Joana, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Bohn, Torsten:
    Bioaccessibility of phytoene and phytofluene is superior to other carotenoids from selected fruit and vegetable juices. En: Food Chemistry. 2017. Vol. 229. Núm. . Pag. 304-311 http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.02.074
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Benítez-González, Ana Mª, Stinco-, Carla Maria Cecilia:
    A comprehensive review on the colourless carotenoids phytoene and phytofluene. En: Archives of Biochemistry and Biophysics. 2015. Vol. 572. Núm. . Pag. 188-200 https://doi.org/10.1016/j.abb.2015.01.003
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Paulino, Margot, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula, Wang, Xiang Dong:
    Study of the time-course cis/trans (Z/E) isomerisation of lycopene, phytoene and phytofluene from tomato. Technological and nutritional implications. En: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2014. Vol. 62. Núm. 51. Pag. 12399-12406 https://doi.org/10.1021/jf5041965

Aportaciones a Congresos:

  • Morón-Ortiz, Ángeles, Mapelli Brahm, Paula, León-vaz, Antonio, León, Rosa, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Comparison of traditional vs the biosolvents ethyl lactate and 2-methyltetrahydrofuran for the extraction of Dunaliella Bardawil Carotenoids. Poster en Congreso. 4th International Conference on Food Bioactives & Health. PRAGUE. 2023
  • Stinco-, Carla Maria Cecilia, Benítez-González, Ana Mª, Mapelli Brahm, Paula, Morón-Ortiz, Ángeles, Zamorano-Aguilar, Pedro, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Research on the sustainable obtaining of health-promoting carotenoid-rich products. Comunicación en congreso. 1st ARISTOTLE CONFERENCE ON CHEMISTRY. Tesalónica (GRECIA). 2023
  • Morón-Ortiz, Ángeles, Benítez-González, Ana Mª, Mapelli Brahm, Paula, León, Rosa, León-vaz, Antonio , Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Preliminary studies for the optimization of ultrasound-assisted extraction of microalgal carotenoids. Comunicación en congreso. Green extraction natural products. Porec (Croatia). 2022
  • Coyago-cruz, E., Corell, M., Hernanz-Vila, Mª Dolores, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Sinchiguano, B., Baldeón, M.:
    Flores amarillas, anaranjadas y rojas como una fuente de carotenoides y compuestos fenólicos en el contexto de la alimentación funcional. Poster en Congreso. IV Congreso Virtual FESNAD 2020. Una alimentación sostenible para una nutrición saludable. Zaragoza, España. 2020
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula:
    Advances in the study of colourless carotenoids in the context of nutrition and health. Comunicación en congreso. II Reunión Nacional sobre Carotenoides en Microorganismos, Plantas, Alimentación y Salud. Granada, España. 2019
  • Coyago Cruz, Elena, Corell, Mireia, Hernanz-Vila, Mª Dolores, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula, Benítez-González, Ana Mª, Beltran Sinchiguano, Elena , Rojas Silva, P., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Contenido de carotenoides y compuestos fenólicos de flores en el contexto de la alimentación funcional. Poster en Congreso. Congreso Iberioamericano de Ingeniería de Alimentos. Instituto de Ingeniería (ISE). 2019
  • Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Bioaccessibility of phytoene and phytofluene from tomato powders and effect of the addition of sunflower oil. Poster en Congreso. Brain and Ocular Nutrition Conference 2018. Cambridge (Reino Unido). 2018
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula:
    Evaluation of synergies in the antioxidant effect of phytoene, phytofluene and lycopene in Caenorhabditis elegans. Poster en Congreso. Brain and Ocular Nutrition Conference 2018. Cambridge (Reino Unido). 2018
  • Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Vera-lópez, B, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Time-course comparison of the chemical cleavage of different carotenoids. Poster en Congreso. International Society For Nutraceuticals and Functional Foods Annual Conference. Vancouver (Canadá). 2018
  • Mapelli Brahm, Paula:
    Micellization and intestinal cell uptake of pure phytoene and phytofluene, comparison with other carotenoids (ponencia invitada). Ponencia en Congreso. Workshop on Carotenoids in Foods, Nutrition and Health. Valencia. España. 2018
  • Gutiérrez Rodríguez, Francisco Javier, Cantero, J., Mapelli Brahm, Paula, Benítez-González, Ana Mª, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Paulino, M., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Study of the geometrical Isomerization of zeaxanthin by chemical and in silico approaches. Poster en Congreso. 18th International Symposium on Carotenoids. Lucerne (Switzerland). 2017
  • Gutiérrez Rodríguez, Francisco Javier, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Benítez-González, Ana Mª, Mapelli Brahm, Paula, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Estudio in vitro de la formación de apocarotenoides derivados de luteína. Poster en Congreso. Reunión Nacional sobre Carotenoides en Microorganismos, Plantas, Alimentación y Salud. Valencia (España). 2017
  • Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Rodrigo, M.j., Zacarías, L., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Effect of thermal treatments in orange juice on the bioaccessibility of phytoene and phytofluene in relation to changes in particle size and in plasti. Ponencia en Congreso. 18th International Symposium on Carotenoids. Lucerne (Switzerland). 2017
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Mapelli Brahm, Paula:
    Evaluation of the in vivo antioxidant effect of lycopene, phytoene and phytofluene in Caenorhabditis elegans. Poster en Congreso. 18th International Symposium on Carotenoids. Lucerne (Switzerland). 2017
  • Mapelli Brahm, Paula, Coyago-cru, E., Corell, M., Meléndez-Martínez, Antonio Jesús:
    Plastid evaluation in ten tomato varieties by transmission electron microscopy. Poster en Congreso. 18th International Symposium on Carotenoids. Lucerne (Switzerland). 2017
  • Mapelli Brahm, Paula, Corte Real, Joana, Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Bohn, Torsten:
    Bioaccessibility of phytoene and phytofluene from fruit and vegetable juices as compared to other carotenoids . Poster en Congreso. 8th International Congress on Pigments in Food. CLUJ-NAPOCA (RUMANÍA). 2016
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Wang, Xiang Dong:
    A mini review on the colourless carotenoids phytoene and phytofluene. Are they invisible bioactive compounds?. Comunicación en congreso. 7th International Congress on Pigments in Food. Novara (Italia). 2013
  • Meléndez-Martínez, Antonio Jesús, Mapelli Brahm, Paula, Benítez-González, Ana Mª, Stinco-, Carla Maria Cecilia, Murillo, Enrique:
    Grading of foods according to their lutein and zeaxanthin levels. Poster en Congreso. Macular carotenoids conference 2013. Cambridge (Reino Unido). 2013